**គ្រឿងផ្សំ៖
1-សាច់ត្រីរ៉ស់ ឬ ត្រីស្លាត 6ខាំ
2- ស្ករស 2ស្លាបព្រាបាយ
3- អំបិល 1ស្លាបព្រាបាយ
4- រំដេង 3មើមតូចៗ
5- ខ្ទឹមស 1មើម
6- ម្ទេសហ៊ឹរប៉ុន្មានគ្រាប់ក៏បានតាមចំណូលចិត្ត
7- ស្លឹកកន្ទួតខ្ចីៗ(បើមាន)
8- ថង់ផ្លាស្ទិចតូចៗទុកច្រក និងកៅស៊ូសម្រាប់ចងថង់
1-សាច់ត្រីរ៉ស់ ឬ ត្រីស្លាត 6ខាំ
2- ស្ករស 2ស្លាបព្រាបាយ
3- អំបិល 1ស្លាបព្រាបាយ
4- រំដេង 3មើមតូចៗ
5- ខ្ទឹមស 1មើម
6- ម្ទេសហ៊ឹរប៉ុន្មានគ្រាប់ក៏បានតាមចំណូលចិត្ត
7- ស្លឹកកន្ទួតខ្ចីៗ(បើមាន)
8- ថង់ផ្លាស្ទិចតូចៗទុកច្រក និងកៅស៊ូសម្រាប់ចងថង់
***វិធីធ្វើ៖
1- បុកឬកិនរំដេង និងខ្ទឹមសចូលគ្នាឲ្យម៉ត់
2- ហាន់សាច់ត្រីជាចំណិតតូចៗ រួចបុកឬកិនឲ្យម៉ត់ដែរ
3- លាយសាច់ត្រីដែលម៉ត់ហើយជាមួយរំដេង និងខ្ទឹមស ដាក់ស្ករស និងអំបិលចូល រួចច្របល់ចូលគ្នាឲ្យសព្វ
4- ច្រកដាក់ថង់ដោយសង្កត់ឲ្យណែន និងបង្កប់ម្ទេស និងស្លឹកកន្ទួតតាមបរិមាណដែលអ្នកចូលចិត្ត រួចចងឲ្យជិតកុំអោយចូលខ្យល់។
5- ទុក 2ថ្ងៃ2យប់ ដោយមិនឲ្យត្រូវកំដៅថ្ងៃ និងមិនដាក់ក្នុងទូរទឹកកកនោះសាច់ត្រីនឹងឆ្អិនហើយឡើងជូរឆ្ងាញ់អាចបរិភោគបាន
1- បុកឬកិនរំដេង និងខ្ទឹមសចូលគ្នាឲ្យម៉ត់
2- ហាន់សាច់ត្រីជាចំណិតតូចៗ រួចបុកឬកិនឲ្យម៉ត់ដែរ
3- លាយសាច់ត្រីដែលម៉ត់ហើយជាមួយរំដេង និងខ្ទឹមស ដាក់ស្ករស និងអំបិលចូល រួចច្របល់ចូលគ្នាឲ្យសព្វ
4- ច្រកដាក់ថង់ដោយសង្កត់ឲ្យណែន និងបង្កប់ម្ទេស និងស្លឹកកន្ទួតតាមបរិមាណដែលអ្នកចូលចិត្ត រួចចងឲ្យជិតកុំអោយចូលខ្យល់។
5- ទុក 2ថ្ងៃ2យប់ ដោយមិនឲ្យត្រូវកំដៅថ្ងៃ និងមិនដាក់ក្នុងទូរទឹកកកនោះសាច់ត្រីនឹងឆ្អិនហើយឡើងជូរឆ្ងាញ់អាចបរិភោគបាន
0 comments :
Post a Comment