**គ្រឿងផ្សំ៖
1- សំបកប៉កពា(តូច)
2- សាច់ជ្រូកសុទ្ធ
3- បង្គាក្រៀម
4- មើមត្រាវ
5- ការ៉ុត
6- សណ្តែកដីលីង
7- សណ្តែកបណ្តុះ
8- ពងមាន់១
9- អំបិល
10- ស្ករស
11- ទឹកត្រី(មិនបាច់ប្រើក៏បាន)
12- ប្រេងឆា
13- ប្រេងខ្យង
1- សំបកប៉កពា(តូច)
2- សាច់ជ្រូកសុទ្ធ
3- បង្គាក្រៀម
4- មើមត្រាវ
5- ការ៉ុត
6- សណ្តែកដីលីង
7- សណ្តែកបណ្តុះ
8- ពងមាន់១
9- អំបិល
10- ស្ករស
11- ទឹកត្រី(មិនបាច់ប្រើក៏បាន)
12- ប្រេងឆា
13- ប្រេងខ្យង
***វិធីធ្វើ៖
1- ចិញ្ច្រាំសាច់ជ្រូកជាមួយបង្គាក្រៀមអោយម៉ត់ល្អ
2- ហាន់មើមត្រាវជាសរសៃរតូចៗ
3- ឈូសការ៉ុតជាសរសៃរ
4- បុកសណ្តែកដីលីងដាក់លាយជាមួយសាច់ដែលចិញ្ច្រាំរួច ដាក់ការ៉ុត មើមត្រាវ សណ្តែកបណ្តុះ ដាក់អំបិល ស្ករ ប្រេងខ្យងចូលរួចច្របល់ចូលគ្នាអោយសព្វ
5- យកសំបកប៉កពា មករុំខ្ចប់ រួចបង់ក្នុងប្រេងដែលកំពុងក្តៅ (មូរបណ្តើរ ចំអិនបណ្តើរទើមមិនក្រៀមសំបក)
1- ចិញ្ច្រាំសាច់ជ្រូកជាមួយបង្គាក្រៀមអោយម៉ត់ល្អ
2- ហាន់មើមត្រាវជាសរសៃរតូចៗ
3- ឈូសការ៉ុតជាសរសៃរ
4- បុកសណ្តែកដីលីងដាក់លាយជាមួយសាច់ដែលចិញ្ច្រាំរួច ដាក់ការ៉ុត មើមត្រាវ សណ្តែកបណ្តុះ ដាក់អំបិល ស្ករ ប្រេងខ្យងចូលរួចច្របល់ចូលគ្នាអោយសព្វ
5- យកសំបកប៉កពា មករុំខ្ចប់ រួចបង់ក្នុងប្រេងដែលកំពុងក្តៅ (មូរបណ្តើរ ចំអិនបណ្តើរទើមមិនក្រៀមសំបក)
****សម្គាល់៖
- កុំដាក់អំបិលនិងស្ករច្រើនពេក នៅពេលដែលរសជាតិប្រៃផ្អែមច្បាស់ពេក ចៃយ៉យើងមិនសូវឆ្ងាញ់ទេ
- ខ្ញុំមិនបានបញ្ជាក់អំពីបរិមាណនៃគ្រឿងផ្សំ ដោយទុកជូនអ្នកចំអិនសំរេចខ្លួនឯង ព្រោះថាអ្នកខ្លះចូលចិត្តដាក់សាច់ច្រើន ខ្លះចូលចិត្តតិច ខ្លះចូលចិត្តការ៉ុត ខ្លះមិនចូលចិត្ត។ល។
- កុំដាក់អំបិលនិងស្ករច្រើនពេក នៅពេលដែលរសជាតិប្រៃផ្អែមច្បាស់ពេក ចៃយ៉យើងមិនសូវឆ្ងាញ់ទេ
- ខ្ញុំមិនបានបញ្ជាក់អំពីបរិមាណនៃគ្រឿងផ្សំ ដោយទុកជូនអ្នកចំអិនសំរេចខ្លួនឯង ព្រោះថាអ្នកខ្លះចូលចិត្តដាក់សាច់ច្រើន ខ្លះចូលចិត្តតិច ខ្លះចូលចិត្តការ៉ុត ខ្លះមិនចូលចិត្ត។ល។
ទទួលទានចៃយ៉ជាមួយទឹកត្រីផ្អែមដបរបស់ថៃ (Thai Sweet Chili Sauce) ធ្វើជាអាហារសម្រន់ពេលរសៀល។
0 comments :
Post a Comment