មិនគួរអោយជឿសោះគ្រាន់តែ សំបកមង្ឃុតក៏មានប្រយោជន៍ ចំពោះសុខភាពដែរ


មង្ឃុតជាផ្លែឈើម៉្យាង ដែលមានរសជាតិ ជូរអែមឆ្ងាញ់ ។ ក្រៅពីវាមានរសជាតិឆ្ងាញ់ហើយ សំបករបស់វាក៏មានប្រយោជន៍ណាស់ដែរចំពោះសុខភាព ។ យោងតាមហេតុផល មួយចំនួនដូចខាងក្រោមអ្នក គួរតែកុំបោះ សំបកមង្ឃុតចោលអី រាល់ដែលដែលអ្នកញាុំវា ៖
១. ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពសាុំ
២. ព្យាបាលការរលាក
៣. រក្សានូវមុខងារក្រពេញទីរ៉ូអីុត អោយប្រសើរឡើង
៤. ជួយសំរកគីឡូ
៥. ព្យាបាលការខូចខាតប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទ
៦. ជួយទប់ស្កាត់ ជំងឺសរសៃឈាមឡើងរឹង
៧. ជួយទប់ស្កាត់ជំងឺបេះដូង
៨. បញ្ចុះសំពាធឈាម
៩. ពង្រឹងសរសៃឈាម
១០. បញ្ចុះជាតិកូឡេស្តេរ៉ូល
១១. កាត់បន្ថយជំងឺ ខ្សោយសាច់ដុំធ្ងន់ធ្ងរ
១២. ទប់ស្កាត់ជំងឺអញ្ចាញធ្មេញ
១៣. ជួយទប់ស្កាត់ការឆ្លងមេរោគ ទៅសួត និង ផ្លូវដង្ហើមរាំុរ៉ៃ
១៤. ព្យាបាលរោគរបេង អោយជាទាំងស្រុង
១៥. អាចទប់ស្កាត់ជំងឺមហារីក
១៦. ជួយអ្នកជំងឺហឺរ
១៧. ជួយអោយធ្មេញ និង ឆ្អឹងរឹងមាំ
១៨. ជួយទប់ស្កាត់គ្មានកូនរបស់បុរស
១៩. ជួយទប់ស្កាត់ការរីកក្រពេញប្រូស្តាត
២០. បន្ធូរការពិបាកបត់ជើងតូចសំរាប់នារី
២១. ជួយបន្ថយការឈឺចាប់ មុនមករដូវ និង កំឡុងពេលមករដូវរបស់ស្ត្រី
២២. បន្ថយរោគសញ្ញានៃការអស់រដូវ
២៣. បង្កើនថាមពល
២៤. ពន្យឺតភាពចាស់
២៥. បំបាត់ការឈឺចាប់ ពីជំងឺរលាកសន្លាក់
២៦. ជួយទប់ស្កាត់ការធ្លាក់ចុះនៃខួរក្បាល រឺជំងឺវង្វេងវង្វាន់
២៧. ជួយទប់ស្កាត់ជំងឺគ្រួសក្នុងតំរងនោម ។
វិធីធ្វើធ្វើតែសំបកមង្ឃុត យកសំបកវាហាលអោយស្ងួត រួចយកទៅដាំទឹក លៃល្មមអាចផឹកបានមួយថ្ងៃ ។ ពេលចាក់ផឹក អ្នកអាចបន្ថែមស្ករបន្តិច ដុំទឹកកកបន្តិច ៕
Share on Google Plus

About Lifestyle12

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments :

Post a Comment