ខម៉ាំ


**គ្រឿងផ្សំ៖
1- សាច់ជ្រូកចៃឡាំង ឬសាច់ជ្រូក3ជាន់ កាត់កង់ៗ កន្លះគីឡូ
2- សាច់ត្រីពោ ឬត្រីប្រា ឬត្រីឆ្លាំង កាត់កង់ៗ 3ខាំ
3- ម៉ាំត្រី កន្លះខាំ
4- ខ្ទឹមសបំពង 1ស្លាបព្រាកាហ្វេ
5- ត្រប់ក្តគោ ឬត្រប់វែង 1ពុះជា2រួចកាត់ជា4 1ផ្លែតូចល្មម
6- ស្ករត្នោត 3ស្លាបព្រាបាយ
7- ម្សៅស៊ុបខ្នរ ឬរ៉តឌី 1ចឹប
8- ទឹកអំពិលទុំ 2ទៅ3ស្លាបព្រាបាយ
9- ទឹកស៊ុប ឬទឹកធម្មតា កន្លះលីត្រ
10- ជីនាងវង 2ទៅ3ត្រួយ
11- បន្លែអន្លក់ចម្រុះ តាមចំណូលចិត្ត
12- ប្រេងឆា កន្លះវែកសម្ល

***វិធីធ្វើ៖
1- ដាំខ្ទះឲ្យក្តៅដាក់ត្រីចូលបំពងឲ្យឆ្អិន50% រួចស្រង់ត្រីទុកមួយឡែកសិន
2- យកម៉ាំមកលីងឲ្យឈ្ងុយ រួចដួសទុកមួយឡែកសិន
3- ដាំឆ្នាំងជ្រៅមួយឲ្យក្តៅ ដាក់ស្ករត្នោតចូល កូរវាឲ្យឡើងជើងអង្រ្កង រួចដាក់ម្សៅស៊ុបខ្នរ ឬរ៉តឌី រួចដាក់សាច់ជ្រូកចូល កូរវាឲ្យឡើងឈ្ងុយ សឹមចាក់ទឹកធម្មតាឬទឹកស៊ុបចូលរួចទុកឲ្យវាពុះតិចៗ យកម៉ាំមកជ្រុំចូល(ដូចជ្រុំប្រហុកដែរ)
4- ដាក់សាច់ត្រីចូល ត្រប់វែងចូល ទឹកអំពិលទុំចូលរួចកូរវាថ្នមៗប្រយ័ត្នបែកសាច់ត្រីអស់ទុកឲ្យវាពុះសឹមភ្លក្សមើលរួចថែមថយរសជាតិតាមចំណូលចិត្ត
5- បិទភ្លើង ដួសដាក់ចានរោយខ្ទឹមបំពង និងជីនាងវងពីលើជាការស្រេច បើចូលចិត្តហ៊ឹរថែមម្ទេសពីលើ

ទទួលទានខម៉ាំផ្ទាប់ជាមួយបន្លែអន្លក់ចម្រុះ និងបាយសក្តៅៗ។
Share on Google Plus

About Lifestyle12

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments :

Post a Comment