**គ្រឿងផ្សំ៖
1- ម្កាក់ខ្ចីទំហំធំល្មម 4ទៅ5ផ្លែ ចិតសម្បក សាប់ ឬឈូសវាជាសសៃៗ
2- សាច់ត្រីឆ្អើរបេះស្អាត 1ខាំ
3- បង្គារក្រៀមកន្លះខាំ ត្រាំទឹកឲ្យទន់រួចស្រង់
4- សណ្តែកដីលីង បុកទក់ៗ 1ស្លាបព្រាបាយ
5- ជីគ្រប់មុខ 1ក្តាប់តូច
6- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ 1ស្លាបព្រាកាហ្វេ
7- ខ្ទឹមក្រហមចិតស្តើងៗ 1ស្លាបព្រាបាយ
8- ម្ទេសហ៊ឹរចិញ្ច្រាំ ឬកាត់ខ្លីៗ 1ទៅ2ផ្លែ
9- ស្ករស 1ចឹប
10- ម្សៅស៊ុបខ្នរ ឬរ៉តឌី 1ចឹប
11- ទឹកម្ទេសផ្អែមរបស់ថៃ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
12- ទឹកក្រូចឆ្មារ 1ស្លាបព្រាកាហ្វេ
1- ម្កាក់ខ្ចីទំហំធំល្មម 4ទៅ5ផ្លែ ចិតសម្បក សាប់ ឬឈូសវាជាសសៃៗ
2- សាច់ត្រីឆ្អើរបេះស្អាត 1ខាំ
3- បង្គារក្រៀមកន្លះខាំ ត្រាំទឹកឲ្យទន់រួចស្រង់
4- សណ្តែកដីលីង បុកទក់ៗ 1ស្លាបព្រាបាយ
5- ជីគ្រប់មុខ 1ក្តាប់តូច
6- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ 1ស្លាបព្រាកាហ្វេ
7- ខ្ទឹមក្រហមចិតស្តើងៗ 1ស្លាបព្រាបាយ
8- ម្ទេសហ៊ឹរចិញ្ច្រាំ ឬកាត់ខ្លីៗ 1ទៅ2ផ្លែ
9- ស្ករស 1ចឹប
10- ម្សៅស៊ុបខ្នរ ឬរ៉តឌី 1ចឹប
11- ទឹកម្ទេសផ្អែមរបស់ថៃ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
12- ទឹកក្រូចឆ្មារ 1ស្លាបព្រាកាហ្វេ
***វិធីធ្វើ៖
1- យកគ្រឿងខាងលើទាំងអស់(លើកលែងតែ ម្ទេស និងជី) ដាក់ចូលក្នុងចានកាធុនធំមួយ រួចច្របល់ចូលគ្នា។បន្ទាប់មកភ្លក្សមើលសឹមថែមថយរសជាតិតាមចំណូលចិត្ត
2- ពេលដួសដាក់ចាន រោយម្ទេស និងជី ពីលើជាការស្រេច។
1- យកគ្រឿងខាងលើទាំងអស់(លើកលែងតែ ម្ទេស និងជី) ដាក់ចូលក្នុងចានកាធុនធំមួយ រួចច្របល់ចូលគ្នា។បន្ទាប់មកភ្លក្សមើលសឹមថែមថយរសជាតិតាមចំណូលចិត្ត
2- ពេលដួសដាក់ចាន រោយម្ទេស និងជី ពីលើជាការស្រេច។
ទទួលទានជាមួយបាយសក្តៅៗ ឬធ្វើជាគ្រឿងក្លែមក៏បាន។
0 comments :
Post a Comment