សួរស្តីប្រិយមិត្តទាំងអស់គ្នា ថ្ងៃនេះ មង្គលការ សូមធ្វើការណែនាំពីវិធីធ្វើនំមួយបែបទៀតហើយមកបង្ហាញជូន នោះគឺ នំកង ។ ដូច្នេះចង់ជ្រាបច្បាស់ថា នំមួយបែបនេះគែត្រូវធ្វើយ៉ាងណាខ្លះ សូមអានការណែនាំដូចខាងក្រោម៖
+ គ្រឿងផ្សំ៖
- ម្សៅអង្ករដំណើប ៤០០ក្រាម
- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ខ្ទិះដូង ១ចានធំ
- ស្ករសត្នោត ៣០០ក្រាម (បើស្ករដុំត្រូវកូរជាមួយទឹក)
- ល្ងរលីង ៣ស្លាបព្រាបាយ
+ វិធីធ្វើ៖
១. ដំបូងយកម្សៅអង្ករមកលាយជាមួយ អំបិល, ស្ករត្នោតរាវ ២ស្លាបព្រាបាយ និងខ្ទិះដូងកូរឲ្យទៅជាម្សៅរួចនួតទុក ១០-១៥នាទី។
២. យកម្សៅមកលុញធ្វើជាកងមូលៗរួចយកមកដាក់ចៀន (ភ្លើងដាក់ក្តៅល្មម) ពេលដែលវាអណ្តែតមកលើទុកឲ្យរាងក្រហមត្រូវស្រង់ទុកសិន។
៣. យកស្ករត្នោតដាក់ចូលក្នុងឆ្នាំង បន្ទាប់មកកូរវាឲ្យទៅជាស្ករតាំងម៉ែ រួចដាក់ល្ងរលីងកូរចូលគ្នា។
៤. យកនំដែលចៀនស្រង់ទុកមកជ្រលក់ចូលក្នុងស្ករតាំងម៉ែ តែជ្រលក់តែម្ខាងទេ ពេលរួចរាល់អាចញ៉ាំបានហើយ៕
0 comments :
Post a Comment