អាហារ ៤ ប្រភេទ​​អាចបំផ្លាញ់ដល់ការ​ចងចាំ

ដើម្បីឲ្យខួរក្បាលមានសុខភាពល្អ អ្នកត្រូវទទួលទាន​ផ្លែឈើ, បន្លែ, ប្រូតេអ៊ីន, វីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែ​ឲ្យ​បាន​គ្រប់គ្រាន់។ ការទទួលទាន​អាហារ​តិចតួចពេក, អាហារ​មាន​ជាតិកាបូអ៊ីដ្រាត និង​ជាតិស្ករច្រើន​ ធ្វើឲ្យ​ជាតិពុលក្នុងរាងកាយ​របស់អ្នកកាន់កើនឡើងកាន់តែច្រើន។ ជាតិពុល​ទាំងនោះ អាច​នាំឲ្យ​មាន​ការ​រលាក និង​ការ​កើតឡើង​នៃបន្ទះ​នៅក្នុង​ខួរក្បាល​ដែល​ជាលទ្ធផល​ធ្វើឲ្យមុខងារ​នៃការ​យល់ដឹង​ចុះខ្សោយ។
 

ខាងក្រោមនេះ​ជាប្រភេទ​អាហារ​ដែលបាន​ផ្សារភ្ជាប់នឹង​ការកើនឡើង​នៃអត្រាជំងឺ​ភ្លេចភ្លាំង​៖

១. Cheese ៖ គឺជា​អាហារ​មួយប្រភេទដែលធ្វើឲ្យ​ការចង់ចាំរបស់ខួរក្បាលមានការថយចុះប្រសិន​បើអ្នកបរិភោគច្រើន។

២. ពពួក​សាច់កែច្នៃ ៖ ការទទួលទាន​អាហារដែល​ជាប្រភេទអាហារ​ដែលគេ​យកសាច់​ទៅកែច្នៃដូច​ជាសាច់​ក្រកជាដើម គឺជា​ប្រភេទ​អាហារ​ដែល​មាន​ជាតិខ្លាញ់​ច្រើន​ដែល​ធ្វើឲ្យ​មាន​ការ​ពុលដល់​ខួរក្បាល។

៣. ពោតលីង ៖ ការទទួលទាន​អាហារ​ប្រភេទ​នេះ វាធ្វើឲ្យ​មានកើតឡើង​នូវកំណក​ម្សៅនៅ​ក្នុងខួរក្បាល។ ការស្រាវជ្រាវមួយ​បាន​ឲ្យដឹងថា កំណកម្សៅ​នៅក្នុង​ពោតលីង វាធ្វើឲ្យ​មាន​ផលប៉ះពាល់​យ៉ាងដ៏ធ្ងន់ធ្ង​រដែល​ជាមូលហេតុនៃការចងចាំ​របស់​អ្នកចុះ​ខ្សោយ។

៤. ស្រាបៀរ ៖ សម្បូរទៅដោយ​ជាតិអំបិល​នៃអាស៊ីដដែល​ត្រូវបាន​ផ្សារភ្ជាប់​នៅនឹងការ​កើតឡើង​នូវជំងឺ​ភ្លេចភ្លាំង។

ខាងក្រោមនេះ គឺជាប្រភេទ​អាហារ​ដែលជួយបង្កើន​ការចងចាំ​ចំពោះមនុស្សវ័យចំណាស់ និង​អ្នកដែល​មានជំងឺ​ភ្លេចភ្លាំង៖
- ប្រភេទបន្លែបៃតងស្រស់
- ផ្លែប៊ើរី និងប្រភេទផ្លែឈើសម្បកខ្មៅ
- កាហ្វេនិងសូកូឡា
- ប្រេងអូលីវសុទ្ធ ១០០%
- ប្រេងដូងធម្មជាតិ

ប្រភេទអាហារ​ដែលរៀបរាប់​ខាងលើនេះ គឺជាឪសថទិព្វដ៏ល្អបំផុត​ក្នុងការបង្កើន​ការចងចាំ​របស់អ្នក។ ទទ្ទឹមនឹង​ការផ្សារភ្ជាប់​គ្នារវាង​របបអាហារ និងការ​ចងចាំនេះ អ្នក​ក៏ត្រូវ​ផឹក​ប្រភេទ​ប្រេង​ដែលល្អបំផុត​ទាំងនេះ ដើម្បីរក្សា​ប្រព័ន្ធការ​ចងចាំ​នៃខួរក្បាល​របស់អ្នក​ឲ្យកាន់តែ​មាន​ភាពប្រសើរ​ឡើង៕
Share on Google Plus

About Lifestyle12

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments :

Post a Comment