**គ្រឿងផ្សំ៖
1- សាច់គោចំឡកក្នុង(សាច់ផុយ) 500g
2- ដើមខាត់ណាថ្លោសៗ 500g
3- ប្រេងឆា 30ml
4- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ 1ស្លាបព្រាកាហ្វេ
5- ម្ទេសឆ្អើរវះយកគ្រាប់ចេញ ត្រាំទឹកក្តៅឲ្យទន់ ពូតទឹកចេញ ចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ត់ 50g
6- ទឹកប្រេងខ្យង 1ស្លាបព្រាកាហ្វេ
7- ប្រេងល្ង 1ស្លាបព្រាកាហ្វេ
***គ្រឿងផ្សំសម្រាប់បុកទឹកត
1- ម្ទេសហ៊ឹរ 80g
2- អំបិលម៉ត់ 1ចឹប
3- ស្ករស 2ស្លាបព្រាកាហ្វេ
4- ទឹកត្រី 1ស្លាបព្រាកាហ្វេ
5- ទឹកក្រូចឆ្មារ 2ស្លាបព្រាបាយ
6- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ 1ស្លាបព្រាបាយ
7- ម្នាស់ទុំ 30g
8- ម្សៅស៊ុបខ្នរ ឬរ៉តឌី 1ចឹប
9- ជីវ៉ាន់ស៊ុយទាំងដើមទាំងឫសចិ
10- ទឹកម្ទេសផ្អែមរបស់ថៃ 1ស្លាបព្រាបាយ
11- ទឹកស៊ុប កន្លះចានចង្កឹះ
12- ទឹកខ្មេះ 1ស្លាបព្រាបាយ
(វិធីធ្វើទឹកត្រីកោះកុងគឺយក
****វិធីធ្វើ៖
1- បកសម្បកដើមខាត់ណាចេញ រួចកាត់ជាចំណិតៗប្រវែង1ថ្នា
2- ដាំទឹកដាក់អំបិល1ចឹប ពេលទឹកពុះដាក់ដើមខាត់ណាចូលស
3- យកសាច់គោហាន់ជាបន្ទះតូចៗស្ត
4- ដាំខ្ទះឲ្យក្តៅដាក់ប្រេងឆា ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ម្ទេសឆ្អើរចិញ្ច្រាំ ប្រេងខ្យង ប្រេងល្ង ឆាឲ្យវាឈ្ងុយចូលគ្នា បិទភ្លើងភ្លាមចាក់សាច់គោចូល
5- យកទឹកត្រីកោះកុងស្រោចពីលើ
6- លំអពីលើចានដោយចំណិតខ្ទឹមក្រ
ម្ហូបនេះត្រូវតែទទួលទានក្តៅ
0 comments :
Post a Comment